24 Φεβ 2008

Ειλικρινά, τί είναι ο έρωτας;

Έρωτας, τί είναι ο έρωτας; Ίσως κάποιοι γελάνε με αυτό που ρωτάω, αλλά ειλικρινά, τί είναι ο έρωτας; Ίσως πάλι κάποιοι αναρωτιούνται, πώς μου ήρθε να ρωτήσω κάτι τέτοιο, αλλά ειλικρινά, τί είναι ο έρωτας; Λοιπόν, θα σας πω πώς μου ήρθε η ιδέα, αλλά ειλικρινά, τί είναι ο έρωτας;...

Τώρα που έκλεισα τα 18 όλοι όσοι το ακούνε μου λένε άντε τωρα θα ερωτευθείς, θα κάνεις δική σου οικογένεια αλλά να προσέχεις το παλικάρι που θα ερωτευθείς να είναι εργατικό - τίμιο και να σ'αγαπάει.

Αλλά από την άλλη σου λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός και δεν μπορείς να ξέρεις τι ώρα, που και ποιόν θα ερωτευθείς άρα δεν στέκι η θεωρεία του να βρω ένα εργατικό-τίμιο που να με αγαπάει γιατί έτσι θα ερωτευθώ επιλεκτικά και όχι τυφλά.

Αμ το άλλο; Σου λένε ότι είσαι σε μια ηλικία που θα ερωτευθείς κάποιον αλλά δεν σου λένε και τα συμπτώματα,δεν σου λένε πως θα ξεχωρήσεις τον έρωτα από την απλή συμπάθεια και σου λένε ότι όταν θα ερωτευθείς και μείνεις μαζί του για πολά χρόνια, δηλαδή να παντρευτείς,θα κάνεις παιδιά,τον έρωτα που ένιωθες τον διαδέχετε η αγάπη άρα γυρνάμε πάλι στην απλή συμπάθεια.

ο ερώτημα μου είναι ειλικρινά τι είναι ο έρωτας; Πως τον καταλαβαίνεις; Και πως μπορείς να καταλάβεις αν και ο άλλος νιώθει το ίδιο; Μπορείς να ερωτευθείς κάποιον που το μόνο που κάνετε είναι να μιλάτε και να τον έχεις δει σε φωτογραφία; Και άμα εντέλει ερωτευθείς πως μπορείς να ξέρεις ότι είναι για πάντα και όχι ένα παιχνίδι ενός μήνα; Και κάτι ακόμα όταν ένας άντρας σου λέει ότι σάγαπάει τι εννοεί; Σ'αγαπάει ειλικρινά ή προσπαθεί να ρίξει μια ακόμα;

Εντέλει ξέρει κάποιος να μου πει ειλικρινά τι είναι ο έρωτας; Ο έρωτας που γιαυτον μιλάνε όλοι; που τα περισσότερα τραγουδια τον υμνούν; που όλες οι σειρές και οι ταινίες της τηλεόρασης τον συμπεριλαμβάνουν;;;

x x x
Δέσποινα

2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως όταν είσαι ερωτευμένος, το καταλαβαίνεις και είσαι σίγουρος για αυτό.
    Εγώ ξέρω ότι ο έρωτας είναι τυφλός(ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί). Το θέμα είναι άμα ερωτευτείς κάποιον άχρηστο, αλήτη κτλ να καταλάβεις ότι δεν είναι άνθρωπος για σπίτι κι έτσι καταλήγουμε στο 'εργατικός,τίμιος...'
    Ο έρωτας δε νομίζω πως έχει καμία σχέση με την απλή συμπάθεια. Το πρόβλημα είναι να τον ξεχωρίσεις από την περαστική καψούρα.
    Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για τα συναισθήματα των άλλων δυστυχώς. Οι πράξεις φανερώνουν πολλά, είναι η αλήθεια όμως.
    Δε νομίζω πως μπορείς να ερωτευτείς αληθινά κάποιον που δεν έχεις δει από κοντά. Η επαφή με τον άλλο είναι απαραίτητη. Μπορεί να νιώθεις απλά ενθουσιασμό, περιέργεια...
    'Οσο για τα παντρεμένα ζευγάρια, πολλοί καταλήγουν να ανέχονται απλά ο ένας τον άλλο. Για αυτούς όμως που είναι ευτυχισμένοι πραγματικά είναι αλλιώς τα πράγματα. Πράγματι, δεν μπορείς να είσαι ερωτευμένος επί χρόνια. Και τότε ο έρωτας γίνεται αγάπη βαθειά κι αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Είναι πιο ουσιαστικό. 'Οταν αγαπάς κάποιον έτσι, η αγάπη αυτή δε θα χαθεί ποτέ. Είναι όπως η αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους, πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάποιος αναρωτιέται τη είναι ο έρωτας , άπλα είναι η ζωή του το μελών είναι ένα δευτερόλεπτο απολυτής ελευθέριας να πετάς στον ουρανό . Ο έρωτας όμως ξεχωρίζει γιατί συνδέεται με τις πιο όμορφες, τρυφερές και εν τέλει γήινες πλευρές του ανθρώπου. Ο έρωτας μπορεί να είναι πηγή ευτυχίας, ολοκλήρωσης, απογοήτευσης, απωθημένων, πόνου, αναταραχής, επανάστασης, υπέρβασης, αιτία πολέμου, παραφροσύνης, εγκλήματος.. Ο έρωτας χαράσσει τις ζωές των ανθρώπων και τις συνταράσσει, δίνοντας νόημα στις ημέρες τους . Είναι μια βόλτα στο ηλιοβασίλεμα. Η ατμόσφαιρα, τα χρώματα, οι μυρωδιές μπορούν να φέρουν το ζευγάριπιο κοντά. Είναι μαγική η ελληνική φύση. Εξαφανίζει τα προβλήματα, τα άγχη και ο πολύχρωμος ουρανός σου θυμίζει πως όλα είναι λίγα μπροστά στον έρωτα και στην αγάπη. Ένα φιλί μπορεί να είναι η αρχή μιας σχέσης, ή μπορεί να είναι το τέλος της. Ένα φιλί είναι υπόσχεση, είναι παιχνίδι, είναι και ξεκαθάρισμα για το τι θέλουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε στον άλλο. Πάντα, όμως, όπως και να ’χει, θα έχουν αυτή τη γεύση, που μόνο τα υγρά χείλη του άλλου μπορούν να έχουν. Ενα φιλί είναι έρωτας. Η τέλος πάντων μπορεί να είναι έρωτας.
    Μπορεί να είναι ένα ερωτικά ποίημα
    "Σαν άνεμος μου τίναξε ο έρωτας τη σκέψη,
    σαν άνεμος που σε βουνό βελανιδιές λυγάει.
    Ήρθες, καλά που έκανες, που τόσο σε ζητούσα,
    δρόσισες την ψυχούλα μου, που έκαιγε ο πόθος.
    Κι από το γάλα πιο λευκή,
    απ’ το νερό πιο δροσερή,
    κι από το πέπλο το λεπτό πιο απαλή.
    Από το ρόδο πιο αγνή,
    απ’ το χρυσάφι πιο ακριβή,
    κι από τη λύρα πιο γλυκειά, πιο μουσική.
    Πάει καιρός που κάποτε σ’ αγάπησα, Ατθίδα,
    μα τότε μου ‘μοιαζες μικρό κι αθώο κοριτσάκι.
    Συ που μαγεύεις τους θνητούς, παιδί της Αφροδίτης,
    απ’ όλα το καλύτερο εσύ ’σαι το αστέρι.
    Κι από το γάλα πιο λευκή… "
    =============
    Μπορεί να είναι ένα σ αγαπώ από την ψυχή σου όπως και το ποίημα από το Λίβανο που πρωταγωνίστησε στο ρεύμα του Ρομαντισμού τις δεκαετίες του 1930 και 1940 στη πατρίδα του, απελευθερώνοντας την έκφραση των συναισθημάτων στην ποίηση.
    "Σ’ αγαπώ περισσότερο απ΄όσο μια ανθρώπινη καρδιά μπορεί να αγαπήσει,
    περισσότερο απ΄όσο ένας ποιητής ονειρεύεται ή ένας ερωτευμένος αισθάνεται.
    Είσαι το σύννεφο με το υπέροχο άρωμα που στάλθηκε απ΄τον παράδεισο,
    για να ρίξει πάνω μου τη βροχή του, την ευλογημένη δροσιά.
    Αισθάνομαι την καρδιά σου, τις φλέβες σου να κυλούν μέσα στις δικές μου,
    χωρίς καμιά χαραμάδα ανάμεσα μας για να χωθεί ο ακάθαρτος κόσμος.
    Η καρδιά μου στέκει απέναντι στη δική σου, αντικρίζει τη δίδυμη εικόνα της,
    σαν δυο χέρια που πλέκονται σε αέρινο όρκο.
    Μέσα μας κόκκινο κρασί ενώνεται με κόκκινο κρασί,
    φτιάχνουν μείγμα μεθυστικό από άρωμα, αύρα και δροσιά του πρωινού.
    Η έμπνευση μου κατοικεί μέσα στα μάτια σου,
    τα χείλη σου ενώνονται με τα δικά μου και οδηγούν την ποίηση μου.
    Σε σένα και σε μένα η φωτιά φουντώνει, χωρίς κανείς να ρίχνει ξύλα.
    Μολονότι είμαστε ήρεμοι, η καταιγίδα ξεσπά μέσα μας."

    Αυτό νομίζω είναι Ο < Φτερωτός Έρωτάς Δέσποινα >

    Τέλος είναι Τραγούδι - μια Κρητική μαντινάδα

    Την ομορφιά της κάνε τη
    του φθινοπώρου αέρα.
    Να ‘χω χαρά να την θωρώ
    τρείς μήνες κάθε μέρα

    Θυμήσου μιας γλυκιάς στιγμής
    στσ’ αυγής την πρώτη φέξη…
    Που μίλησαν τα χείλη μας
    χωρίς να πούμε λέξη…

    Να σε ευτυχισμένη Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή